Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Tăieri garduri vii | perdele de plante

Servicii > Tăieri garduri vii | perdele de plante

Descriere

În cazul în care doriţi să protejaţi grădina de zgomotul  străzii  sau  să mascaţi locul în care depozitaţi resturile menajere, plantarea unui gard viu este soluţia perfectă. Peretele verde, format din  specii de arbuşti de conifere sau de foioase, poate îndeplini atât această funcţie de mascare, cât şi funcţia decorativă. Gardurile vii înalte, medii sau joase, barierele verzi, perdelele de plante înalte, perdelele verzi din plante căţărătoare şi bordurile de plante pot fi realizate atât din plante evergreen(verzi tot timpul anului, cu frunze persistente şi iarna), cât şi din plante cu flori şi cu frunze căzătoare. Plantele decorative pentru garduri vii se îndesesc prin tundere repetată, astfel încât formează garduri vii. Peisagiştii şi inginerii noştri horticoli vă stau la dispoziţie cu sfaturi şi servicii profesionale. Compania noastră plantează garduri vii şi perdele verzi de orice tip: perdele de plante înalte cu creştere rapidă, evergreen sau cu frunze căzătoare; garduri vii din plante răşinoase sau foioase, borduri de plante cu creştere lentă, garduri vii şi perdele de plante căţărătoare cu flori, cu frunze persistente, cu frunze căzătoare sau  garduri vii mixte. Pentru a căpăta un aspect deosebit, gardurile vii necesită efectuarea unor lucrări profesionale regulate de întreținere plante.

Când începe tăierea gardului viu?

Pentru tăieri garduri vii şi tăieri perdele de plante, apelaţi cu încredere la serviciile noastre! Plantele reacționează la tăierea corectă prin propagarea creşterii rapide şi viguroase. Prima tăiere a gardului  viu trebuie să se execute în primavera anului următor plantării, când pericolul de îngheț puternic a trecut. Plantele tinere se taie la o înălțime de 20 – 30 cm, indiferent dacă vrem să formăm un gard viu sau nu. O tăiere corespunzătoare va avea ca rezultat o creşterea puternică din bază a  plantei, astfel, obținându-se  o structură frumoasă, compactă pe întrega plantă. Nerespectarea operaţiunilor anuale de tăieri garduri vii şi tăieri perdele din plante de Thuja şi Chamaecyparis va duce la proliferarea excesivă a acestora pe lățime şi la imposibilitatea de a le re-forma. Asta, pentru că partea lemnoasă a lăstarilor nu are mugurii din care planta se regenerează şi ia forma originară. Dacă sunt tunse excesiv, nu se mai regenerează, cel puţin nu la fel de mult cum ne-am dori. Regula în cauză nu se aplică şi la Chamaecyparis,  care, de obicei, se regenerează perfect după o tăiere foarte puternică şi îşi recâştigă  forma după doar un sezon. De obicei, arată chiar mai bine decât înainte de tăiere.  Acest lucru se datorează prezenței  mugurilor  latenţi pe tulpinile lemnoase. Următoarea tăiere trebuie  efectuată cel puţin o dată pe an, lăsând 2 - 30 cm de lăstari noi, în funcţie de modul în care vrem să formăm gardul viu şi de  cât de multe sezoane vom dedica formării sale. Perioada optimă taierii  unui gard viu este în lunile martie/aprilie, când plantele încep să crească, iar vremea este caldă și însorită. Extrem de importantă, în procesul de întreţinere plante, este vindecarea  rapidă după tăiere, care evită infestarea cu  boli fungice. Tot la capitolul tăieri garduri vii şi perdele de plante, trebuie avut în vedere faptul că ultima tăiere trebuie să nu depăşească prima decadă a lunii august, când lăstarii noi au reușit să se  lemnifice,  înainte de venirea iernii. În caz contrar, există o probabilitate mare ca cele mai înalte părți ale gardului viu să îngheţe în luna ianuarie.

Alte servicii asemanatoare cu - Tăieri garduri vii | perdele de plante

Amenajări grădini şi spaţii verzi

Suntem experţi în amenajări grădini şi amenajări spaţii verzi! În primă fază, avem în vedere proiectarea şi elaborarea devizului estimativ.

Vizualizare

Semănare/montaj gazon

Servicii de semănare gazon si fertilizare gazon in Bucuresti si Ilfov la cele mai mici preturi.

Vizualizare

Plantări arbori, arbuşti şi flori

Arborii şi arbuştii sunt cei care conferă grădinii dumneavoastră structură şi caracter, de aceea vă oferim plantări arbori, plantări arbuşti şi flori

Vizualizare

Montaj sisteme de irigaţie

În portofoliul de servicii pe care îl propunem clienţilor noştri se regăseşte şi activitatea de montaj sisteme de irigaţie bucuresti

Vizualizare


amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie