Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Semănare/montaj gazon

Servicii > Semănare/montaj gazon

Descriere

Etapa de semănare gazon presupune împrăştierea uniformă a seminţelor, încorporarea lor în sol şi tăvălugirea suprafeţei respective cu ajutorul tăvălugului manual sau motorizat. Seminţele de gazon se aleg în funcţie de tipul solului, de expunerea la soare, de ariditatea sau umiditatea terenului şi de alţi factori. Procesul de semănare gazon se realizează în afara perioadelor geroase ori caniculare. Perioadele ideale sunt cuprinse între jumătăţile lunilor martie şi iunie şi de la jumătatea lunii august până la sfârşitul lunii octombrie. Oricare ar fi, însă, perioada, nu se recomandă operaţiunile de semănare gazon atunci când sunt condiţii meteo favorabile ploii, deoarece aceasta poate deplasa seminţele neînrădăcinate şi crea zone goale, insule fără gazon. O altă perioadă de evitat este înainte de plecarea în vacanţe, pentru că, în primele sale săptămâni de viaţă, gazonul are nevoie de cea mai mare atenţie şi îngrijire.

Fertilizare gazon

Gazonul este un produs viu, ce necesită îngrijire, udare şi hrănire/fertilizare constantă. Când ne ocupăm cu lucrări de îngrijire gazon bucureşti, trebuie să ţinem seama de faptul că pentru buna fertilizare a gazonului, împrăştierea granulelor de îngrăşământ sau a îngrăşămintelor foliare lichide trebuie să se facă uniform. În cazul operaţiunilor de îngrijire gazon bucureşti, această operaţiune alternează cu erbicidarea selectivă a buruienilor. Atunci când achiziţionaţi fertilizantul, trebuie să ştiţi ce fel de iarbă aveţi şi să ţineţi cont de asta. Folosirea excesivă a îngrăşămintelor poate dăuna atât gazonului, cât şi calităţii solului. Gazonul se fertilizează de 3 ori pe an, primăvara (martie-aprilie), vara (mai-august) şi toamna (octombrie-septembrie). Pot exista, însă, variaţii, în funcţie de tipul îngrășământului folosit. Îngrășământul se aplică la 2-3 zile după tundere, care trebuie urmată de o udare abundentă. Respectaţi perioadele și cantitățile afișate pe ambalaj.

Scarificarea/aerarea peluzelor de gazon

Această operaţiune se realizează după ce gazonul a fost tuns foarte scurt şi este necesară în lunile martie sau aprilie, pentru buna dezvoltare a gazonului de-a lungul sezonului. Pentru a obţine rezultatele optime, se recomandă utilizarea unui scarificator profesional, electric sau pe benzină. Scarificarea are mai multe roluri, printre care îndepărtarea firelor uscate de iarbă, rezultate în sezonul de iarnă, şi curăţarea zonelor mai umbroase ale peluzei, de muşchi. Atenţie, la smocurile de iarbă uscată scoase, ele trebuie adunate în întregime. După scarificare, urmează aerarea solului, care se face cu ajutorul unui aparat special. De multe ori, scarificatorul, fie el electric sau pe benzină, are şi un tambur de aerare. Prin această operaţiune, veţi face mici găuri în pământ, ceea ce va permite o bună circulaţie a microorganismelor în sol şi a diverselor animale benefice (de ex. râmele). Pentru scarificare, solul trebuie să fie uscat, în timp ce pentru aerare, trebuie să fie umed. Altfel, riscaţi să viciaţi iremediabil peluza.

Supraînsămânţare gazon

Supraînsămânţarea gazonului include tunderea şi scarificarea gazonului, urmată de semănarea seminţelor de iarbă peste suprafaţa de gazon deteriorată sau peste gazonul răsărit cu goluri. Este util să aplicaţi acest procedeu pentru întinerirea ierbii, dar şi pentru a completa zonele în care gazonul s-a rărit sau acolo unde aţi avut muşchi. Tipul de sămânţă aruncat trebuie să fie potrivit pentru condiţiile de mediu din spaţiul dumneavoastră: gazon de umbră, de secetă, gazon cu trifoi, gazon universal. Dacă faceţi supraînsămânţare gazon, prima aplicare de îngrăşământ se face la o lună de la aruncarea seminţei. Altfel, riscaţi să ardeţi firul de iarbă proaspăt germinat.

Alte servicii asemanatoare cu - Semănare/montaj gazon

Tăiere viţă de vie

Servicii de Tăiere viţă de vie în București și Ilfov la cele mai mici preţuri.

Vizualizare

Tăieri garduri vii | perdele de plante

Tăieri garduri vii şi tăieri perdele de plante în București și Ilfov. Apelaţi cu încredere la serviciile noastre şi garantăm cel mai bun pret.

Vizualizare

Servicii foraj puţuri

Servicii foraj puţuri București și Ilfov. Utilizăm materiale de ultimă generaţie şi garantăm cel mai bun raport calitate/preţ.

Vizualizare

Construcţii garduri

Construcţii garduri din lemn, metal, zidărie sau materiale combinate, mici construcţii de grădină din lemn, cărămidă, beton şi piatră sau alte materiale

Vizualizare


amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie