Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Realizare alei beton/asfalt/pavaj

Servicii > Realizare alei beton/asfalt/pavaj

Descriere

Cu toții știm că funcția principală a unei alei este aceea de a trasa spațiul de la un drum principal către intrare. Însă, pe lângă această utilitate evidentă, o alee poate crea impresia de spațiu întins, în cazul în care dispui de o curte mică. Deși este destul de simplu, procedeul de realizare alei beton/asfalt/pavaj trebuie să fie făcut cu grijă. Primul pas îl constituie marcarea traseului aleii cu sfoară, urmat de îndepărtarea gazonului sau ierbii. Celelalte etape variază în funcție de materialul ales pentru realizarea aleii.

Dacă vorbim despre beton, este important ca, după turnare și uscare, să aplicăm pe suprafața aleii un sigilant penetrant siloxanic, cunoscut și sub denumirea de siloxan hidrorepelent, care oferă acesteia ani buni de protecție. Deteriorarea aleilor este provocată, cu precădere, de apa care pătrunde în beton și se dilată în timpul înghețului, mai ales atunci când folosim sare și nisip, ca antiderapant. Se rup, astfel, legăturile din beton, fapt ce determină exfolierea, eroziunea, sfărâmarea și crăparea. Sigilarea betonului reduce cantitatea de apă absorbită.  Aplicarea sigilantului nu poate fi efectuată decât după 21-30 de zile de la turnarea betonului, interval necesar pentru uscare. Se impune, totodată, măturarea oricărui fel de resturi: praf, noroi și frunze. Petele de grăsime sau ulei trebuie îndepărtate și ele, cu ajutorul unei mașini de spălat cu presiune. Nu se aplică sigilant dacă a plouat sau ați udat asfaltul în ultimele 24 de ore. Pentru această procedură se utilizează un pulverizant de grădină, o rolă sau o perie. Nu necesită echipament special. Sigilantul nu afectează plantele sau iarba, însă, dacă ajunge în contact cu metalul sau sticla(geamuri), trebuie spălat imediat cu apă și săpun. Sigilantul se uscă în maximum 4 ore, dar se recomandă evitarea pătrunderii mașinilor pe alee pentru 24 de ore. Trebuie să vă prevenim, însă, că unii sigilanți de suprafață pot face aleea alunecoasă și periculoasă, atunci când plouă, deoarece textura aspră este acoperită.

Alternativa unei alei asfaltate oferă cel puțin două avantaje: ușurința realizării lucrării și costul redus al materialului.    Bitumul este un amestec, obținut la cald, din smoală, nisip, pietriș și var. Pentru a potența estetica peisajului, asfaltul poate fi colorat și chiar combinat cu alte materiale: pietriș, dale și pavele, piatră naturală.

În cazul în care alegeți varianta unei alei din pavele, vă veți bucura de un aspect mai sofisticat, dar veți suporta costuri pe măsură.  Este cel mai indicat tip de pavaj pentru spațiile mai mici, pentru o casă cu o curte mai puțin generoasă, fie că vorbim despre parcări, fie că vorbim despre amenajarea spațiului din jurul piscinei. Materialele de construcție folosite la pavajul cu pavele pot varia de la piatră, travertin, marmură, calcar, teracotă, până la beton. La alegerea materialului necesar pentru realizare alei beton/asfalt/pavaj, este important să luăm în calcul dimensiunile suprafeței ce urmează a fi pavată, deoarece materialele mai scumpe, pe o suprafață mare, pot atinge costuri extrem de ridicate.

Principalul avantaj tehnic al acestui tip de pavaj îl reprezintă flexibilitatea. Nu crapă și poate fi ușor reparat, grație segmentării suprafeței pavate.

Asociația Mai Verde Mai Curat pune la dispoziția clienților săi o gamă extinsă de soluții pentru realizare alei beton/asfalt/pavaj. Contactați-ne, pentru a alege împreună soluția optimă!

Alte servicii asemanatoare cu - Realizare alei beton/asfalt/pavaj

Transportat/cărat moloz București

Servicii de semănare gazon si carat moloz in Bucuresti si Ilfov la cele mai mici preturi.

Vizualizare

Cărat/adus nisip

Compania noastră pune pickhammer-ul pe prețurile concurenței, oferindu-vă cele mai avantajoase și rapide servicii de cărat/adus nisip, balast și pietriș.

Vizualizare

Cărat/adus pământ vegetal

Oferim servicii de cărat/adus pământ vegetal pentru solarii și grădini, și pământ de umplutură pentru terenuri și curți joase.

Vizualizare

Decopertări terenuri

Asociația Mai Verde Mai Curat dispune de utilaje performante și de personal calificat în decopertări terenuri, defrișări pentru amenajarea construcție

Vizualizare


amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie