Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Soiuri de trandafiri pentru gradini

Blog > Soiuri de trandafiri pentru gradini

Înfloresc din luna mai până la primul îngheț și pot fi plantați primăvara sau, cel mai bine, toamna. Caracterizate printr-o gamă coloristică bogată şi printr-o diversitate de forme şi parfumuri, aceste soiuri de trandafiri  sunt extreme de ușor de cultivat. Trandafirii de grădină numără peste 100 de specii și mai mult de 2000 de soiuri, adaptate climei de pe fiecare continent.

Cei mai cunoscuţi sunt trandafirii cățărători, poliantha de tip tufă, hibrizi, trandafiri englezești sau floribunda. Graţie texturii petalelor și a parfumului intens, aceştia sunt perfecţi pentru dulceață. Pinguin este un trandafir frumos și viguros, cu flori mari, albe, cu umbre de crem și roz, recomandat pentru aranjamente florale și buchete de mireasă. Perioada de înflorire durează din luna  mai până toamna târziu.

De culoarea vaniliei, trandafirul Honey Vanilla are înflorire repetată, iar florile sale grupate, mari şi rotunde, cu multe petale, sunt ușor parfumate şi rezistă, în vază, cel puțin 12 zile după tăiere.În plus, acest soi de trandafir este rezistent și deţine excelente calităţi decorative. Poate fi înmulțit ușor, prin butași, şi crește rapid, formâmd tufe extrem de frumoase.

Un alt soi este Rose de Rescht, care provine din Persia și este perfect pentru dulcețuri și siropuri, datorită texturii petalelor și parfumului intens de damasc. Florile, de culoare roșu-liliachiu, se transformă în mov, odată cu trecerea caniculei și răcorirea vremii. Se utilizează atât ca plantă solitară, cât și în grupuri, pentru a forma garduri vii.

Unul dintre cei mai aromaţi trandafiri este Chrysler Imperial, care are boboci lungi, cu petale de culoare roșu închis, catifelat, şi flori foarte mari. Este robust şi înflorește din mai până toamna târziu, având tendința de a forma tufe.

amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie