Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"
Telefon: +4 0727 048 800
Email: office@verdesicurat.ro
Program: L-V: 8:00 - 18:00
Blog > Sfaturi pentru ingrijirea muscatei
Deloc pretenţioasă, mușcata este o plantă care se adaptează în orice condiţii de climă și de sol. Dacă nu ştiaţi, florile sale alungă muștele și țânțarii, dar atrag precum un magnet fluturii. Plantele de talie mare ating înălţimi de 80-100 centimetri, fapt ce le recomandă pentru decorarea grădinilor.
Pentru a fi protejate de frig, mușcatele trebuie să fie mutate în jardiniere sau în ghivece spaţioase, prevăzute cu orificii pentru scurgerea apei. Muşcatele cresc bine în pământ de grădină îmbogăţit cu turbă şi nisip. Pentru mușcatele din ghiveci este obligatoriu să împrospătăm solul în fiecare primăvară, sau cel puţin să adăugăm un strat nou la suprafaţă.
Tulpinile plantelor bătrâne trebuie să fie tăiate la jumătate din înălţime, pentru a permite întinerirea, prin apariţia lăstarilor noi. Cu toate că sezonul lor de înflorire se întinde de-a lungul a două anotimpuri, primăvara şi vara, mușcatele pot avea flori şi iarna, dacă sunt ţinute într-o încăpere luminoasă şi caldă. Soarele este vital pentru aceste plante, menținându-le sănătatea și stimulându-le înflorirea. Atenţie, însă, razele solare puternice le arde.
Pe timp de vară, florile trebuie udate de 2-3 ori pe săptămână, iar în cazul în care stau în soare trebuie udate zilnic. Udarea mușcatelor se face exclusiv dimineața sau seara, când plantele se răcoresc. Nu lăsa apa să stagneze în vasele de scurgere. Cea mai bună apă este cea de ploaie. Mușcatele trebuie îmbăiate din când în când, cu apă de ploaie sau cu apă stătută. Vârfurile lăstarilor trebuie să fie rupte, periodic, pentru a stimula planta. Totodată, se recomandă îndepărtarea florilor ofilite, pentru a stimula apariţia unor boboci noi.