Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Ştiaţi că melcii sunt mari patrioţi?

Blog > Ştiaţi că melcii sunt mari patrioţi?

Fenomenul a fost demonstrat, în premieră mondială, de un cercetător amator, în vârstă de 69 de ani, care a concluzionat că banalele vieţuitoare ce-şi poartă casa-n spate au nostalgia locurilor natale. Exasperată de melcii din gradina proprie, care-i devorau fără milă culturile de salată verde, petunii şi fasole, o britanică i-a colectat pe micuţii buclucaşi şi i-a transportat pe un câmp situate la marginea localităţii.

În prealabil, însă, l-a contactat pe Dr. David Hodgson, de la Universitatea Exeter, dar şi o echipă a BBC Radio 4's Material World Programme, care intenţionau să realizeze un studiu menit să răspundă la întrebarea dacă melcii sunt animale teritoriale sau vagabondează în căutarea celor mai bune condiţii de viaţă. Surpriza a fost mare, când s-a constatat că melcii care fuseseră marcaţi pentru a putea fi urmăriţi mai uşor, s-au întors cu toţii în grădina în care văzuseră lumina zilei.

amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie