Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Flori ţesute în covor

Blog > Flori ţesute în covor

Visezi la un covor de grădină? E o alegere inspirată! Aceste straturi decorative vegetale sunt alternativa perfectă a gazonului, în condiţiile în care pot fi așezate pe orice tip de sol. Este nevoie, însă, de atenţie în alegerea speciilor de plante potrivite. Prin crearea unui asemenea covor, solul va radia de fericire, datorită faptului că râmele îşi vor face imediat apariţia şi vor produce o mai bună aerare şi implicit o mai bună absorbţie a apei. Şopârliţă este o plantă perenă ce se peretează la soluri bine drenate, sărace în substanțe nutritive, dar expuse la soare. Florile sale au culoarea albastru deschis şi ating înălţimea maximă de 10 cm, numai bune pentru a forma un covor floral.

O altă plantă perenă cu flori albastre este Vinca minor. Veşnic verde, această minune a naturii înfloreşte primavera, timpuriu. Prezintă o mare adaptabilitate, rezistând la temperaturi extrem de coborâte, în timpul iernii, şi putând fi plantată chiar în zone umbroase. Se plantează 8-12 lujeri pe metru pătrat. Pe lângă farmecul visual, această plantă are rolul de stabilizare a structurii solului, diminuând impactul picăturilor de ploaie şi al compactării pământului.

Pentru un covor mirific, format din steluţe roz-violet, proiectate pe verdele închis al frunzelor, Geranium reprezintă alegerea potrivită. Preferă solurile răcoroase, permeabile, amplasate în locurile însorite.

O mare de flori îţi va “inunda” grădina, dacă vei decide să plantezi Phlox stolonifera. Deşi rămân verzi tot anului, frunzele acestei plante devin uşor bronzate, toamna. Există o varietate de astfel de plante, cu flori de culoare roz, albastru deschis sau mov. Se adaptează perfect la soluri uşor acide, cu expoziţie însorită şi cu un drenaj bun. Dacă te-am convins, apelează cu încredere la serviciile noastre de amenajări grădini!

amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie