Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Cea mai periculoasă grădină din lume

Blog > Cea mai periculoasă grădină din lume

Ştiţi care este cea mai periculoasă grădină din lume? Institutul Smithsonian a acordat acest statut ”Grădinii Otrăvurilor”, de la Alnwick Castle, Marea Britanie, care conţine plante toxice, multe cu efecte potenţial fatale. Paradoxal, însă, proprietara acesteia a creat-o ca pe o atracţie pentru copii. Jane Percy, ducesă de Northumberland, a moştenit în 1995 castelul Alnwick – în care au fost filmate numeroase filme istorice şi două dintre filmele din seria „Harry Potter”. Imobilul era înconjurat de grădini vaste, dar neîngrijite.

În timpul lucrărilor de refacere a grădinilor, ducesa de Northumberland a avut ideea de a transforma un sector al acestora într-o atracţie pentru copii. Şi pentru că micuţii au un anume interes faţă de lucrurile legate de moarte, a răsărit ideea unei „grădini a otrăvurilor”, populată cu plante toxice, unele halucinogene, altele chiar letale.

Există mai mult de 100 de specii, printre care cucuta, macul, degeţelul, ricinul(care conţine o otravă puternică, ricinina, ce nu este, însă, prezentă în uleiul de ricin), cânepa, coca, unele putând fi cultivate doar pe baza unei autorizaţii speciale. Vizitatorilor le este interzis să atingă, să guste sau să miroase plantele, iar porţile grădinii, împodobite cu cranii, amintesc tuturor celor fascinaţi de universul otrăvurilor vegetale pericolul pe care îl prezintă aceste plante.

amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie