Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Bomba cu seminţe

Blog > Bomba cu seminţe

Cum credeţi că arată bomba cu seminţe şi la ce foloseşte? Doi întreprinzători pasionaţi de ecologie, din Los Angeles, au modificat celebrul aparat de bomboane, transformându-l într-un distribuitor de seminţe.

Ei au încercat să uşureze, astfel, misiunea adepţilor “Guerilla gardening”. Acesta este un concept recent şi o preocupare tot mai răspândită în oraşele occidentale: fără să ceară aprobări de la primărie, “grădinarii subversivi” apar pe neaşteptate, “înarmaţi” cu lopeţi, răsaduri de flori si îngrăşăminte şi, în câteva ore, transformă un teren viran dintre blocuri sau de la marginea trotuarului într-un mic spaţiu verde, plin de flori.

Aparatul americanilor, însă, conţine sfere modelate dintr-un amestec de lut, compost -îngrăşământ natural provenit din descompunerea resturilor vegetale- şi seminţe de diferite specii şi soiuri de plante, fapt ce uşurează misiunea subversivilor. O astfel de sferă costă 50 de cenţi. Din bilele aruncate pe un teren viran sau chiar introduse în crăpăturile asfaltului, răsar, în câteva zile, pâlcuri de plante ornamentale.

amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie