Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Bambus de interior

Blog > Bambus de interior

Purtător de noroc, bambusul de apartament este o plantă ce se dezvoltă rapid şi produce un efect vizual unic. Verdele tare al frunzelor de bambus se pretează la orice decor şi colorează orice încăpere, bucătărie, camera de zi, etc. Mai mult, este inofensiv pentru copii şi pisici. Principalele condiţii de îngrijire sunt reprezentate, în ordinea importanţei, de apă, lumină şi temperatură. Bambusul necesită, de asemenea, un vas decorativ, transparent, garnisit cu pietricele albe (pietrele din apă dulce, nu din apă de mare). Adoră apa şi nu are nevoie în mod special de sol. Îl poţi muta şi în sol, cu condiţia să-l uzi abundant, pentru că bambusul de apartament are permanent nevoie de apă proaspată.

Apa de ploaie sau cea filtrate este cea mai potrivit, împiedicând  asimilarea substanţelor toxice. Mai poate fi udat şi cu apă care a stat 24 de ore într-un vas deschis pentru a se decanta şi a elimina clorul. Bambusul nu are nevoie de lumina directă a soarelui, în mediul natural, crescând în locuri umbroase şi extreme de umede. Lunar, bambusul de apartament trebuie scos din vas şi spălat sub jetul de apă, mai ales la radăcini, care trebuie să fie curate, fără aderenţe. Spală vasul, frunzele şi parte superioară cu minuţiozitate! Săptămânal, şterge frunzele cu o cârpă curată, pentru a îndepărta praful. În cazul în care o parte din bambus se îngălbeneşte, taie partea galbenă şi repune bambusul în apă. Din tulpină vor ieşi noi rădăcini. Dacă tăietura a fost practicată în partea liberă, care nu stă în apă, vor apărea lăstari noi.

amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie