Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Toaletări, tăieri arbori periculoşi

Servicii > Toaletări, tăieri arbori periculoşi

Descriere

Copacii înfrumuseţează faţa oraşului şi ne oferă un mediu de viaţă sănătos. Cu toate acestea, există situaţii în care aceşti giganţi tăcuţi pot cauza mari neplăceri. Principala problemă o reprezintă copacii bătrâni şi foarte înalţi dintre blocuri sau din zonele dens populate, care necesită tăieri arbori periculoşi. În timpul unei furtuni, este foarte probabil să cadă şi să producă daune majore(dacă se prăbuşesc peste autoturisme, garaje, garduri) sau tragedii umane. Pomii tineri pot incomoda şi ei, dacă au coronamentul foarte bogat şi sunt plantaţi aproape de bloc sau de casă. Crengile lor pot sparge geamurile sau pot facilita accesul infractorilor în locuinţă. Mai mult, ei ţin umbră şi există persoane care nu doresc acest lucru, pentru că este mai frig în apartament sau pentru că lumina solară nu pătrunde suficient. Dacă sunt pe domeniul public, primăria este cea care se ocupă de supraveghere şi toaletări copaci periculoşi. Inspectorii Administraţiei Domeniului Public merg pe teren şi verifică dacă aceştia sunt sănătoşi şi dacă prezintă pericol.

În cazul în care se ajunge la concluzia că sunt uscaţi sau afectaţi de anumite boli şi există riscul să se prăbuşească, factorii locali lansează operaţiunile de tăieri copaci periculoşi. Dacă aceştia afectează, cu crengile, cablurile sau clădirile, vor fi toaletaţi în aşa fel încât să nu mai provoace stricăciuni. Atenţie, chiar dacă cetăţenii nu depun reclamaţii, datoria inspectorilor de la primărie este aceea de a verifica arborii şi de a trece la tăierea lor, atunci când este cazul. Serviciul de toaletare copaci București are la bază una dintre cele mai riscante meserii din lume, care, pentru a putea fi practicată, necesită autorizări şi ani de experienţă. Fiecare copac este unic şi trebuie tratat ca o lucrare separată. Se iau în calcul starea fiziologică, apropierea utilităţilor şi a imobilelor, starea rădăcinii şi a solului, evacuarea materialului lemnos, devierea circulaţiei auto şi a celei pietonale etc.

Arborii aliniaţi pe marginea carosabilului se toaletează pentru a se degaja cablurile suspendate sau pentru a împiedica eventuala cădere a ramurilor uscate pe drumul public. În cazul în care arborele nu a fost tuns de mult timp, operaţiunile de toaletări arbori periculoşi se eşalonează pe doi sau trei ani. Se taie aproximativ o treime din lungimea ramurilor. Se evită tunderile severe, pentru că acestea fragilizează copacii(tăierea vârfului, tăierea ramurilor groase), ceea ce favorizează dezvoltarea rapidă a unor ramuri subţiri, prost ancorate sub scoarţă. O ramură care a crescut natural este inserată până în mijlocul trunchiului. Lucrările ce vizează toaletări arbori periculoşi se execută fragmentat, pe porţiuni de crengi sau de trunchi, în mod dirijat, şi se aplică arborilor aflaţi în stare fiziologică degradată, arborilor cu crengi scorburoase, arborilor cu vârstă înaintată şi grad ridicat de uscare a crengilor, arborilor înclinaţi, dar care pot fi reechilibraţi, şi arborilor care afectează reţelele edilitare. Tăierile de întreţinere a arborilor se aplică la intervale regulate de timp (5-10 ani) la speciile de arbori foioşi şi, în cazuri limitate, la conifere(arbori răşinoşi). Când ne referim la tăieri arbori periculoşi şi la toaletări copaci periculoşi, avem în vedere tăieri de curăţare, care au ca scop eliminarea ramurilor uscate, a ramurilor aglomerate, a lăstarilor lacomi şi a crengilor rupte, tăieri de regenerare, care urmăresc reactivarea creşterii arborilor şi reîntinerirea coroanei, şi tăieri de înălţare a coroanei, care constau în tăierea periodică a ramurilor de la baza trunchiului, pe o anumită înălţime de la sol.

Dacă arborii în cauză sunt pe domeniul privat, supravegherea lor cade în sarcina proprietarilor. Copacul trebuie verificat dacă este uscat sau afectat de dăunători. Dacă observaţi anumite probleme, trebuie să vă adresaţi primăriei şi să cereţi aprobarea pentru tăieri copaci periculoşi. În cazul în care coronamentul pomilor este foarte dezvoltat şi vă deranjează, puteţi cere toaletări copaci periculoşi(înlăturarea crengilor care deranjează). Arborii se toaletează sau defrişează doar în cazul în care deranjează prin crengile care lovesc geamurile, crengile care favorizează pătrunderea ilicită în locuinţă sau prin rădăcini proeminente, care afectează asfaltul, conducte, garduri sau fundaţii. Pentru a putea declanşa acţiuni de tăieri copaci periculoşi, este nevoie de un aviz, obţinut pe baza unei cereri depuse la Registratura Primăriei Municipiului Bucureşti, către Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement(ALPAB). Cererea trebuie să cuprindă operaţiunea pe care o consideraţi oportună şi motivele pentru care doriţi acest lucru. ALPAB va institui o comisie care va verifica solicitarea, iar în urma constatărilor se va elibera sau nu avizul de toaletare/tăiere. Această solicitare nu implică plata vreunei taxe. În cazul în care copacul se află pe domeniul privat, adică în curtea dumneavoastră, după obţinerea avizului, trebuie să contactaţi o firmă care execută operaţiuni de tăieri arbori periculoşi. Tăierea sau toaletarea copacilor fără aviz se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.500 lei.

Alte servicii asemanatoare cu - Toaletări, tăieri arbori periculoşi

Tăiere viţă de vie

Servicii de Tăiere viţă de vie în București și Ilfov la cele mai mici preţuri.

Vizualizare

Tăieri garduri vii | perdele de plante

Tăieri garduri vii şi tăieri perdele de plante în București și Ilfov. Apelaţi cu încredere la serviciile noastre şi garantăm cel mai bun pret.

Vizualizare

Servicii foraj puţuri

Servicii foraj puţuri București și Ilfov. Utilizăm materiale de ultimă generaţie şi garantăm cel mai bun raport calitate/preţ.

Vizualizare

Construcţii garduri

Construcţii garduri din lemn, metal, zidărie sau materiale combinate, mici construcţii de grădină din lemn, cărămidă, beton şi piatră sau alte materiale

Vizualizare


amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie