Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Tăiere pomi fructiferi

Servicii > Tăiere pomi fructiferi

Descriere

Aşa cum omul merge la frizer sau la coafor, după caz, şi copacii au nevoie de o mână pricepută, care să le asigure un coronament estetic, dar şi practic. Imediat după plantare, se fac tăierile pentru formarea coroanei. În general, formarea coroanei durează 3-4 ani şi presupune diverse operaţii de modificare a poziţiei de creştere a ramurilor şi lăstarilor (aplecare, arcuire etc.), prin tăieri propriu-zise, prin scurtări sau suprimări de ramuri. Odată obţinută, coroana trebuie menţinută prin tăieri de întreţinere şi fructificare.

Tăierile anuale

Pentru a reduce încărcătura excesivă cu muguri, pentru a se stabili mărimea ramurilor(alungirea şi întrepătrunderea lor) este nevoie, anual, de operaţiuni de tăiere pomi fructiferi. După cum ştim, coroanele dese, care împiedică pătrunderea luminii, favorizează dezvoltarea bolilor şi a dăunătorilor. Totodată, pomii fructiferi care prezintă o coroană deasă împiedică stropirile(pătrunderea substanţei chimice în profunzime). O tăiere pomi fructiferi cu rol de întreţinere vizează echilibrarea vegetaţiei între bază şi vârf.

Tăierile de fructificare

Chiar dacă îşi duc viaţa în tăcere, devenind gălăgioşi doar în bătaia vântului, pomii sunt fiinţe vii, cu fiziologie proprie. Pentru a menţine echilibrul fiziologic al pomilor pe o perioadă îndelungată, sunt necesare tăierile de fructificare. În cazul pomilor fructiferi aflaţi în plină rodire, obiectivul îl reprezintă normarea încărcăturii cu muguri floriferi în funcţie de potenţialul acestor pomi. Odată cu înaintarea în vârstă, pomii fructiferi înregistrează un declin al creşterii vegetative şi al producţiei. Dacă dorim să le prelungim durata de viaţă şi potenţialul productiv, avem la dispoziţie următoarea alternativă, Tăiere pomi București de întinerire.

întreţinere pomi fructiferi

Acestea dau randamentul scontat doar dacă reducem considerabil coronamentul şi întinerim total semischeletul. Recomandarea specialiştilor este aceea de a efectua tăierea pomilor fructiferi în perioada de repaus. Dacă pomii au fost afectaţi de ger, tăierile pot fi operate şi primăvara târziu, pentru a putea identifica mugurii atinşi de îngheţ.

Tăierile "în verde"

Printre pomii fructiferi care se pretează la acest tip de tăieri se numără cireşul şi piersicul(timpuriu). Operaţiunea se execută după culesul fructelor, când, pe lângă lucrările obişnuite efectuate în livadă (săpatul în jurul pomilor, văruitul), se realizează şi stropirile fundamentale, de care depind, în mare măsură, recoltele viitoare.

Alte servicii asemanatoare cu - Tăiere pomi fructiferi

Curăţenie cabinete medicale

Serviciul de curăţenie cabinete medicale reprezintă o misiune cu statut special, pentru că implică un “război” deschis cu microbii și bacteriile.

Vizualizare

Curățare mochete

Firma noastră vă pune la dispoziție servicii de Curățare mochete București. Obiectivul nostru este îndepărtarea mizeriei și a microbilor

Vizualizare

Curăţenie scaune, fotolii şi canapele

Compania noastră vă oferă servicii complete de curăţenie scaune, fotolii şi canapele în București si Ilfov

Vizualizare

Curăţenie după târguri şi expoziţii

Servicii de curăţenie după expoziţii în standuri, ştergerea mobilierului, aparaturii electronice cu soluţii antistatice(la cerere).

Vizualizare


amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie