Fondul Social European

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

Telefon: +4 0727 048 800

Email: office@verdesicurat.ro

Program: L-V: 8:00 - 18:00

Grădina plutitoare

Blog > Grădina plutitoare

Poluarea apelor a devenit o problemă spinoasă pentru omenire, fapt pentru care, specialiştii în probleme de mediu, sprijiniţi de ingineri, au pus la punct o soluţie spectaculoasă în acest sens. Este vorba despre o navă desprinsă parca din filmele science fiction.

Supranumită "grădina plutitoare", maşinăria este proiectată atât să transporte pasageri, cât şi să purifice apa pe care o străbate. Datorită copertinei construite din celule fotovoltaice, ambarcaţiunea verde generează suficientă energie pentru a se autoalimenta şi a susţine diversitatea de plante existente la bord. Şi hidro-turbinele de sub punte înmagazinează energia mişcării apei, pentru a alimenta nava pe jumătate amfibie. Ea a fost denumită "Physalia", după specia de meduze Physalia pysalis, sau Galera Portugheză, care a inspirat proiectul. Inventatorul acesteia a desenat vasul imitând corpul meduzei, care arată ca un balon alungit. 

Structura navei este din aluminiu, fapt ce o ajută să reacţioneze la razele ultraviolet şi să purifice apa, reducând, astfel, poluarea. Pasagerii se pot plimba prin patru "grădini" diferite. Dintre acestea, amintim "Grădina de Apă", care coincide cu intrarea şi conţine o podea enormă de sticlă, suspendată chiar deasupra apei, şi "Grădina de Pământ", proiectată pentru cercetare. Pereţii acestei din urmă încăperi sunt acoperiţi cu plante.

amenajare gradini, servicii curatenie bucuresti, amenajare parcuri in bucuresti, servicii de curatenie